2014/12/04

Sähköposti Hämeenlinnassa

Jos käytät sähköpostia, jonka osoite loppuu aina.net, virpi.net tai armas.fi, sinun täytyy ehkä ottaa jokin toinen sähköposti käyttöön. Nimittäin aina.net-, virpi.net- ja armas.fi-sähköpostit lopetetaan maaliskuussa 2015. Katso lisää Soneran tiedotteesta.

Soneran ostettua Ainacomin kuluttajaliiketoiminnan näiden osoitteiden käyttö loppuu 31.3. 2015. Periaatteessa kai Soneran tai Ainacomin pitäisi ilmoittaa näiden palvelujen käyttäjille palvelun lopettamisesta. Kuitenkin joillakuilla vanhoilla modeemiasiakkailla on ollut tämä sähköpostipalvelu käytössä ilman että heillä on ollut toimivaa Internet-yhteyttä Ainacomilta. Oletteko törmänneet asiaan, että henkilö ei tiedä sähköpostinsa loppumisesta? Muutaman tapauksen tiedän. Alle sopii kommentoida.

Suurin osa näiden sähköpostipalveluiden (domainit eli toimialueet armas.net, virpi.net ja aina.net) tietää kyllä asiasta. Veikkaan, että viisi prosenttia käyttäjistä ei tiedä.

Sonera/Ainacom ei siis tietääkseni ole tiedottanut sähköpostilla asiasta, eli ne vanhan Ainacomin sähköpostiasiakkaat, joilla ei ollut Ainacomilta Internet-yhteyttä tänä vuonna käytössä, eivät ehkä tiedä sähköpostipalvelun loppumisesta. Arvelen, että tällaisia puhelinmodeemiasiakkaita voi olla joitakin kymmeniä tai satoja. He ovat ehkä ostaneet esim. Saunalahden tai dna:n mokkulan vanhan analogisen, hitaan ja kalliin modeemin tilalle (älkää sekoittako puhelinmodeemia, joka estää lankapuhelimen käytön, adsl-modeemiin, joka ei estä lankapuhelimen käyttöä).

Ilmainen sähköposti

On melko helppo ottaa käyttöön ilmainen sähköposti luukku.com, Outlook tai GMail, mutta on myös paikallisempi varteenotettava vaihtoehto - hameenlinnalainen.com. Vuosi tai kaksi sitten kokeilin ottaa käyttöön tällaisen sähköpostin - etunimi.sukunimi@hameenlinnalainen.com - ja se vaikutti olevan helpompi kuin muut palvelut, jotka vaativat monimutkaisia salasanoja ja muita rekisteröitymisiä. http://hameenlinnalainen.com/

Yritän tehdä tämän hämeenlinnalainen/kuntalainen-sähköpostin käyttöönottamisen helpottamiseksi opastusvideon piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti